Elverum sikret seg fransk superstjerne: – Tidenes signering i norsk håndball

Luc Abalo i aksjon for Frankrikes landslag. Kommende sesong spiller han for Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Luc Abalo i aksjon for Frankrikes landslag. Kommende sesong spiller han for Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luc Abalo, som har tatt åtte mesterskapsgull med Frankrike, skal kommende sesong spille håndball for Elverum. Han kommer fra Paris Saint-Germain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg valgte Elverum til tross for at andre klubber har kontaktet meg. Klubbledelsen overbeviste meg om det sportslige prosjektet, sier Abalo i en pressemelding fra klubben.

Den tidligere Paris Saint-Germain-spilleren trekker fram mesterligakampen han spilte mot Elverum for 12.377 tilskuere i Håkons Hall som en av grunnene til at han reiser til Norge.

– Atmosfæren, iveren fra de norske supporterne og velkomsten vi fikk hjalp meg i vurderingen. Det er slike øyeblikk jeg ønsker å gjenoppleve, sier 35-åringen og understreker at ambisjonene fortsatt er store. Det er et mål for ham å spille for Frankrike i OL neste sommer.

Sprøtt og uvirkelig

I Elverum er man strålende fornøyd med å ha sikret en ettårsavtale med Abalo.

– Dette er sprøtt og helt enormt for oss. Det er den største spillerovergangen i norsk håndball noen gang, det er jeg sikker på, sier sportssjef Nils Kristian Myhre til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanalens håndballekspert Bent Svele sier ham ikke imot.

– Det er uvirkelig. Jeg trodde ikke det var mulig å hente en slik kapasitet til norsk klubbhåndball. Dette er i særklasse tidenes signering i Norge. Han er en verdensstjerne, og det blir en fest å få en slik spiller til Norge, sier Svele til TV 2.

Syk signering

Abalo har 262 landskamper for Frankrike og har vunnet 12 medaljer, deriblant åtte gull til sammen i OL (2), VM (3) og EM (3). Han har spilt for PSG i åtte sesonger, de tre siste sammen med Sander Sagosen.

– En rimelig syk signering, sier Sagosen til TV 2.

Abalo hadde tenkt å avslutte karrieren med OL i sommer, men satser ett år til fordi lekene ble utsatt. PSG hadde allerede funnet hans erstatter i Ferran Sole, og dermed måtte han søke en ny klubb.