Hagen-barna har ikke tillit til politiet – vil ha nye folk på saken

Barna til Tom Hagen sier at de ikke lenger har tillit til etterforskningsledelsen ved Øst politidistrikt. De ønsker at nye folk overtar etterforskningen av forsvinningen og det mulige drapet på Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Barna til Tom Hagen sier at de ikke lenger har tillit til etterforskningsledelsen ved Øst politidistrikt. De ønsker at nye folk overtar etterforskningen av forsvinningen og det mulige drapet på Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen sier de ikke har tillit til etterforskningsledelsen og ønsker at nye folk skal etterforske bortføringen av moren.

Det sier barnas bistandsadvokat Ståle Kihle til TV 2. Han sier at barna er overbevist om at faren deres er uskyldig anklaget for drap eller medvirkning til drap, og at de ikke har tillit til at etterforskningsledelsen ved Øst politidistrikt er objektive.

– De har opplevd et stadig tiltakende personfokus mot Tom Hagen, sier Kihle.

De tre barna er selv avhørt flere ganger, men har sagt nei til å snakke med politiet etter at faren deres ble siktet for drap.

Barna har tidligere ment at etterforskningen har vært for ensidig fokusert på deres far, men nå har de endret mening.

– Mine klienter ønsker at andre og nye øyne skal komme inn og se på denne saken, sier Kihle.

Politimester Ida Melbø Øystese sier til TV 2 at hun skjønner at dette er en krevende og belastende sak for de nærmeste, og at hun forstår at enkelte etterforskningsskritt oppleves som belastende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært