Asylsøker i seilbåt var på vei til Canada

Bilde tatt fra redningsskøyta «Inge Steensland» som bisto med henting av asylsøker som ble funnet drivende i en seilbåt midt i Skagerrak 1. mai Foto: RS Inge Steensland / NTB scanpix
Bilde tatt fra redningsskøyta «Inge Steensland» som bisto med henting av asylsøker som ble funnet drivende i en seilbåt midt i Skagerrak 1. mai Foto: RS Inge Steensland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asylsøkeren som ble plukket opp i Skagerrak, har forklart at han var på vei til Canada. Nå blir han sendt til Sverige, der han skal ha oppholdt seg ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag 1. mai ble en mann plukket opp fra en seilbåt i Skagerrak. Mannen forklarte at han hadde drevet rundt på sjøen i to dager og ønsket å søke asyl i Norge.

I en kjennelse fra Oslo tingrett heter det at mannen ønsket å seile til Canada, skriver Fædrelandsvennen. Mannen har et russiskklingende navn og skal være 50 år gammel. Men han var i besittelse av et falskt eller lånt pass da han ble plukket opp.

Etter et avhør på politistasjonen i Arendal ble mannen sendt til Trandum utlendingsinternat ved Gardermoen.

Politiets utlendingsenhet (PU), som har ansvar for å registrere og identifisere asylsøkere, har konkludert med at asylsaken hans ikke skal behandles i Norge og at han skal sendes tilbake til Sverige.

Det framgår av en kjennelse fra Oslo tingrett datert 7. mai.

Retten har gitt politiet lov til å holde mannen innesperret på Trandum i inntil fire uker i påvente av at han blir sendt ut av landet.

Under rettsmøtet sa mannen at han ikke ønsker å reise tilbake til Sverige. Ifølge kjennelsen har mannen oppholdt seg ulovlig i landet i mange år.