Politiet starter gravearbeidet i søket etter Trine Frantzen onsdag

Firmaet Cowi AS gjør nye søk på de tolv gravene ved Øvsttun kirkegard for søk etter Trine Frantzen som forsvandt for 15 år siden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Firmaet Cowi AS gjør nye søk på de tolv gravene ved Øvsttun kirkegard for søk etter Trine Frantzen som forsvandt for 15 år siden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet begynner onsdag gravearbeidet ved de tolv gravene som har blitt skannet på kirkegården i Bergen i søket etter Trine Frantzen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at tolv graver på Øvsttun gravplass er blitt undersøkt med en spesiell skanner, utført av selskapet Cowi, har politiet besluttet å foreta gravearbeid på stedet.

– Resultatene fra geoskanningen er av en slik karakter, og såpass tydelige, at vi fikk et klart råd fra firmaet om at dette bør vi undersøke. Beslutningen om å grave er tatt på bakgrunn av skanningen og vitneforklaringene vi har i saken, sier politiinspektør Tore Salvesen til Bergens Tidende.

31 år gamle Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i mai 2004. Årsaken til at man skannet gravene, er at Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist ble sett. En teori er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

De planlagte, manuelle søkene til uken skal gjøres av krimteknikere fra Bergen, opplyser Salvesen til BT. Rundt ti personer vil være involvert i arbeidet på stedet, og en av krimteknikerne som skal delta har arkeologiutdannelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal kun undersøke det øverste laget på gravplassen, og vil ikke berøre den opprinnelige gravlagte. Salvesen understreker at de ikke skal åpne eller flytte kister eller urner.

– Når vi snakker om øvre lag, vil det si jordlagene over kisten. Ellers ville vi vært inne i en gravåpning, noe som ville krevd andre typer tillatelser. Vi kaller dette en kriminalteknisk undersøkelse ved graving.

Ingen personer har fått status som mistenkt eller siktet i den nye Frantzen-etterforskningen som nå pågår.

Politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med Trine Frantzen. Fram til nå har det vært jobbet med saken i flere perioder alt ettersom hva slags tips som har kommet inn.