Økt snøskredfare i Nord-Norge

Snøskredfaren øker i Troms og Finnmark de nærmeste dagene. Her et bilde fra et ras i Lyngen i Troms tidligere denne måneden der en mann ble tatt av snømassene, men han slapp uskadd fra det. Foto: Politiet / NTB scanpix.
Snøskredfaren øker i Troms og Finnmark de nærmeste dagene. Her et bilde fra et ras i Lyngen i Troms tidligere denne måneden der en mann ble tatt av snømassene, men han slapp uskadd fra det. Foto: Politiet / NTB scanpix. Foto: Politiet / NTB scanpix

Faren for snøskred i landets to nordligste fylker er hevet til betydelig de nærmeste dagene. Det tilsvarer farenivå tre av fem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat er det generelt ustabile forhold og stor sannsynlighet for store, naturlige utløste snøskred. Det er den høye temperaturen både de siste dagene og de nærmeste dagene som fører til at våte løssnø- og flakskred kan bli utløst. Spesielt gjelder dette tirsdag og onsdag i Lyngen, Tromsø, Sør-Troms og Indre Troms. Fra torsdag vil snøskredfaren være betydelig også i Nord-Troms og Finnmark

I Nordland ser det noe bedre ut. Farevarselet stiger fra laveste til nest laveste (moderat fare) onsdag og torsdag i Ofoten, Salten og Svartisen-området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden