Avtale klar om åpning av jernbane mellom Nord- og Sør-Korea

Forhandlingsdelegasjonene fra Nord-Korea (t.v.) og Sør-Korea møtte hverandre i den demilitariserte sonen i Panmunjon mellom de to landene. Foto: AP / NTB scanpix
Forhandlingsdelegasjonene fra Nord-Korea (t.v.) og Sør-Korea møtte hverandre i den demilitariserte sonen i Panmunjon mellom de to landene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord- og Sør-Korea er blitt enig om en storstilt seremoni for å feire starten på et prosjekt med å knytte veier og jernbaner mellom de to statene sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte på høyt nivå mandag avtalte de at seremonien skal holdes i november eller desember, ifølge det sørkoreanske gjenforeningsministeriet.

De ble også enig om å holde samtaler i nær framtid for å redusere spenningen langs grensa, blant annet ved hjelp av en felleskommisjon for å holde kommunikasjonen ved like og unngå kriser og sammenstøt ved misforståelser.

På møtet avtalte de også å drøfte planer om å sende en felles tropp til sommer-OL i 2020 og vurdere en felles søknad om å avholde sommer-OL i 2032.

De to partene avtalte videre et møte i november for å planlegge en videokonferanse i regi av Røde Kors for at eldre koreanere som ble skilt av krigen i 1950-53, kan se og snakke med hverandre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært