Erdogan diskuterte Khashoggi-forsvinning med Saudi-Arabias konge

Saudi-Arabias kong Salman (venstre) og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her under en seremoni i Ankara i 2016, har diskutert forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi. Foto: AP / NTB scanpix.
Saudi-Arabias kong Salman (venstre) og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her under en seremoni i Ankara i 2016, har diskutert forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias kong Salman har hatt sin første telefonsamtale om forsvinningen til journalisten Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erdogan og Salman diskuterte «utfordringen med å kaste lys over saken om Khashoggi», og ble enige om «viktigheten av å danne en felles arbeidsgruppe i forbindelse med etterforskningen av saken», sier en kilde ved Erdogans kontor.

Tyrkia har tidligere uttalt at en arbeidsgruppe skal settes sammen i tråd med et saudiarabisk forslag. Få detaljer har imidlertid kommet ut om hvordan denne skal fungere.

I en uttalelse fra Saudi-Arabias utenriksdepartement heter det at Salman fikk bekreftet sitt lands «solide» forhold til Tyrkia i telefonsamtalen med Erdogan.

– Kongen ringte Erdogan for å takke presidenten for å ta imot kongedømmets forslag om å etablere en felles arbeidsgruppe for å diskutere forsvinningen til den saudiarabiske borgeren Jamal Khashoggi.

Salman understrekte også viktigheten av et godt forhold mellom Tyrkia og Saudi-Arabia og sa at «ingen bør kunne undergrave styrken til denne relasjonen».

Journalisten Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Kilder i det tyrkiske statsapparatet har sagt at de tror han ble drept inne på konsulatet, noe saudiarabiske myndigheter avviser.

Erdogan selv har valgt å være mer varsom, og uttrykt bekymring uten å komme med direkte anklager mot Saudi-Arabia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært