Portugal rammet av kraftig storm

Hundretusener mistet strømmen og minst 27 mennesker ble skadd da Portugal ble rammet av den kraftige stormen Leslie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet ble offisielt nedgradert fra orkan til tropisk storm før det nådde kysten natt til søndag, melder BBC.

Likevel er det registrert vindkast på opptil 49 meter per sekund. Det er sjelden at denne typen uvær når Portugal, og Leslie beskrives som et av de kraftigste som noen gang har rammet landet.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Byen ser ut til å være i en krigstilstand med biler knust av veltede trær, sier en mann i byen Figueira da Foz til TV-stasjonen SIC.

Måtte evakuere

Byene Leiria og Coimbra samt områder utenfor hovedstaden Lisboa ble også berørt. Over 300.000 mennesker mistet strømmen i uværet, ifølge sivilforsvaret.

Minst 27 ble skadd, men ingen av skadene er livstruende. Over 60 måtte evakuere hjemmene sine under uværet.

"Zombie-orkan"

Også vest i Spania har beredskapen vært høy i påvente av uværet, som er blitt kalt en «zombie-orkan». Grunnen er at den har vandret rundt i Atlanterhavet i flere uker etter at den ble dannet utenfor kysten av Vest-Afrika.

I forkant av stormen la portugisiske myndigheter ned forbud mot surfing på strendene utenfor Lisboa, og fiskere ble bedt om å dra inn til land.

Så langt er det ikke kommet meldinger om omkomne eller skadde i uværet. Det ventes at situasjonen raskt vil normalisere seg i Portugal siden uværet har beveget seg videre nordover.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært