Fire Widerøe-fly tilbake i drift

Torsdag sto tolv Widerøe-fly på bakken på grunn av tekniske utfordringer. Fredag ettermiddag er fire av flyene tilbake i rute. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Torsdag sto tolv Widerøe-fly på bakken på grunn av tekniske utfordringer. Fredag ettermiddag er fire av flyene tilbake i rute. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire Widerøe-fly er fredag tilbake i rute, etter at tolv av selskapets fly sto på bakken dagen før på grunn av tekniske utfordringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser en tydelig forbedring i situasjonen i dag, men vi står fortsatt overfor noen utfordringer, sier informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe.

Flyselskapet måtte kansellere en rekke flyginger på grunn av uforutsette hendelser torsdag. Problemene var knyttet til lynnedslag, møter med fugl og vedlikeholdsarbeid.

Lindegaard Carlsen opplyser at selskapet har satt alle kluter til over natten for å bedre situasjonen. Fredag ettermiddag er fire av de tolv Widerøe-flyene tilbake i drift. Sju av flyene står fortsatt på bakken.

Fredag morgen meldte NRK at tre Widerøe-fly i Tromsø og Finnmark var innstilt. Lindegaard Carlsen har ikke oppdaterte tall på flyginger selskapet har kansellert. Hun har heller ikke oversikt hvor mange passasjerer som er berørt av selskapets kanselleringer.

– Det er samtidig vanskelig å si hvor kanselleringene forplanter seg geografisk. Rutenettverket vårt er komplekst, sier hun.

Berørte passasjerer blir kontaktet og tilbudt alternativ reise eller refusjon, opplyser flyselskapet.