Leder i norske Young Bloods pågrepet i Marokko

Leder Grete Lien Metlid ved Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt sier at den etterlyste lederskikkelsen i Young Bloods ble pågrepet i Marokko etter kort tid. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Leder Grete Lien Metlid ved Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt sier at den etterlyste lederskikkelsen i Young Bloods ble pågrepet i Marokko etter kort tid. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En lederskikkelse i den kriminelle gjengen Young Bloods er pågrepet i Marokko etter begjæring fra norsk politi. Han er siktet for et drapsforsøk i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var VG som først omtalte pågripelsen fredag formiddag.

Mannen i slutten av 20-årene ble pågrepet for noen dager siden, bare kort tid etter at norsk politi fikk utstedt en internasjonal etterlysning av mannen.

– Han er siktet for drapsforsøk på en mann på Furuset i 2012. Etterforskningen av denne saken ble gjenopptatt i vinter og i den forbindelse har vi etterlyst vedkommende, sier leder Grete Lien Metlid ved Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) til NTB.

I skyteepisoden natt til 18. mai 2012 ble en mann i 20-årene skutt flere ganger, men overlevde i det som politiet koblet til et oppgjør i gjengmiljøet. Ni personer ble den gang pågrepet, men alle ble senere løslatt.

Kidnapping

Metlid omtaler mannen som nå er pågrepet i Marokko som en sentral person i Young Bloods. Hun legger til at han også er koblet mot en omtalt kidnappingssak i 2015, men vil ikke utdype hvilken status han har i den saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne saken går for rettsvesenet nå for tiden, så jeg vil ikke kommentere noe mer rundt dette, sier politilederen.

I mars i år ble fem andre personer dømt til fengselsstraffer på fem år eller mer, for kidnapping, grov vold og trusler mot en mann som ble holdt fanget i to døgn i oktober 2015. Saken skal opp for ankebehandling i Borgarting lagmannsrett neste uke.

Aldri dømt

Gjengen Young Bloods fra Holmlia står bak narkotikaforbrytelser, kidnappinger og drapsforsøk.

Internt i politiet skal den pågrepne mannen bli omtalt som leder av Young Bloods, skriver VG. Han er aldri dømt for alvorlig kriminalitet i Norge, men skal ha vært siktet eller mistenkt i hele 20 saker.

Metlid sier at politiet nå har satt i gang prosessen med å få mannen utlevert til Norge. Justisdepartementet kunne torsdag formiddag ikke svare NTB på hvilke avtaler som finnes mellom Norge og Marokko når det gjelder utlevering av etterlyste norske statsborgere.

Mannens forsvarer, advokat Kjetil Magnus, sier til VG at han ikke kan kommentere pågripelse overfor avisen.