PFU mottok drapstrusler mot journalister

– Det er snakk om drapstrusler knyttet til navngitte journalister, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund.
– Det er snakk om drapstrusler knyttet til navngitte journalister, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av det siste året har sekretariatet i Pressens Faglige Utvalg (PFU) mottatt drapstrusler og til sammen tre trusler av alvorlig karakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av dem var rettet mot navngitte journalister i medier som ble innklaget, og den tredje var rettet mot en rekke personer, skriver Medier24.

Sekretariatet har anmeldt drapstrusler som har kommet i PFU-klager.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund bekrefter overfor Medier24 at det er snakk om alvorlige trusler.

– Det er snakk om drapstrusler knyttet til navngitte journalister. Jeg har ikke lyst til å gå i detalj om dette. Vi har håndtert det gjennom politianmeldelser.

Nå skal PFU vurdere om man beholder klageretten til PFU etter å ha framsatt alvorlige trusler mot journalister og redaktører. Før styremøtet innstiller sekretariatet på at klageretten beholdes til tross for trusler.