Siktet for dobbeltdrap fengslet i fire nye uker

To tenåringer ble forrige mandag drept i Trondheim, mens en tredje ble skadd. En fjerde er siktet for drapene og for å ha skadd den tredje. Her fra undersøkelser ved åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
To tenåringer ble forrige mandag drept i Trondheim, mens en tredje ble skadd. En fjerde er siktet for drapene og for å ha skadd den tredje. Her fra undersøkelser ved åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten sa ja til politiets begjæring om fengsling i fire nye uker for 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er fremdeles ikke avhørt etter drapene.

Den siktede ble først fengslet i én uke av Sør-Trøndelag tingrett, men nå har politiet fått ja til fire nye uker i varetekt for den unge afghaneren som er siktet for å ha drept to venner og skadd en tredje i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum mandag forrige uke.

Fengslingsgrunnlaget var faren for bevisforspillelse. Politiet fikk ja til isolasjon i to av fire uker.

Fengslingsmøtet ble avholdt som såkalt kontorforretning i Sør-Trøndelag tingrett.

Ikke avhørt

Politiet måtte skyte 18-åringen i beinet da han ble pågrepet. Av den grunn ble han også holdt i kunstig koma noen dager, men ble vekket opp igjen forrige onsdag. Noe avhør av den siktede har det derimot ikke vært mulig å gjennomføre i tiden etterpå.

Den siktede er fremdeles innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vi jobber for å få til det. Ut over det vil jeg ikke kommentere den siktedes helsetilstand, sier politiadvokat Eli Nessimo til NTB.

Tilregnelighet

To rettsoppnevnte sakkyndige er oppnevnt for å gjennomføre en full judisiell observasjon av 18-åringen. Det er psykiater Michael Setsaas og psykolog Kirsten Rasmussen som er oppnevnt for å gjøre observasjonen.

Politiadvokaten vil ikke utdype deres oppgave ut over å si at spørsmålet om siktedes tilregnelighet er et naturlig spørsmål etterforskningen må kartlegge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den offentlige delen av den første fengslingskjennelsen skal retten ha omtalt drapshandlingene som «uforståelige», skrev Adresseavisen tirsdag.

– Vi har mange bevis som må undersøkes, og vi har et godt bilde av hvem som har vært involvert, over tidspunkter og bevegelser, men det for tidlig å si noe selve hendelsesforløpet, sier Nessimo videre til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde opphold

De to drepte, Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17), hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadd. Den siktedes situasjon er imidlertid uavklart. Han kom til Trondheim i august etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.

Advokat Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for 18-åringen. Han var onsdag ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.