Bankansatt pågrepet i politiaksjon i Agder

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ansatt i en bank i Aust-Agder ble i forrige uke pågrepet i en politiaksjon og siktet for grovt underslag og identitetskrenkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Agder politidistrikt aksjonerte mandag forrige uke mot en bolig tilhørende en mannlig ansatt i banken etter at internrevisjonen avdekket uregelmessigheter, ifølge Fædrelandsvennen.

– Den foreløpige siktelsen lyder på grovt underslag overfor banken og identitetskrenkelse i forbindelse med at mannen har tatt opp lån i navnet til intetanende bankkunder, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

Det var Lillesands-Posten som først omtalte saken.

Ifølge politiadvokaten ble mannens bolig ransaket, og det ble gjort beslag. Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk. Etter flere timer i avhør skal den siktede ha erkjent straffskyld for forholdene. Han ble senere løslatt.

Det er foreløpig ukjent hvor store beløp det er snakk om. Ifølge Fædrelandsvennen vil siktelsen trolig bli utvidet når etterforskningen er ferdig.

– Målet er å avdekke omfanget av svindelen, hvor mange kunder det er tatt opp lån for, og hvor store beløp det dreier seg om, sier Søfteland.