Meny

Farenivået for Veslemannen hevet til rødt igjen

Fredag ettermiddag ble beboerne ved det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen på nytt evakuert da farenivået ble justert fra oransje til rødt nivå. Mandag ble det nedjustert til gult nivå, men er tirsdag oppe igjen på oransje nivå. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NVE har igjen hevet farenivået ved fjellet Veslemannen til rødt. Beboerne under fjellet blir nok en gang evakuert.

Det er igjen registrert økte bevegelser i fjellpartiet i Rauma i Møre og Romsdal.

– Døgnhastigheten er nå oppe i 12 centimeter i øvre del, og 1-1,5 centimeter i nedre del. Det forventes en økning i bevegelse på grunn av regn og smelting av snø, sier seksjonssjef Lars Harald Blikra i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sent tirsdag kveld.

Den aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 1,4 meter den siste måneden, ifølge NVE.

– Evakuering er iverksatt, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

Beboerne i området er nå evakuert for tredje gang på en drøy uke, for fjerde gang i år og for niende gang siden 2014.

Veslemannen er den aktive delen av det ustabile fjellpartiet Mannen. Da beboerne i området var evakuert i forrige uke, gikkd et flere skred og steinsprang fra Veslemannen, men det store skredet man har fryktet har ennå ikke skjedd. I fjor forsøkte NVE å pøse på med vann i fjellet for å fremprovosere et ras, men uten å lykkes.

(©NTB)

Populært