Meny

Uværet i gang på Vestlandet

Video: Uværet har meldt sin ankomst. Tirsdagen har vært preget av stengte broer og innstilte ferjestrekninger.
Det varslede uværet er i gang på Vestlandet, hvor broer stenges og ferjer innstilles. I Sogn og Fjordane er det målt vindkast opp mot 33 meter per sekund.

Ved riksvei 15 over Måløybrua i Vågsøy kommune ble det målt 33 meter per sekund tirsdag kveld. Flere broer ble stengt på grunn av den kraftige vinden, men ble etter hvert åpnet igjen, ifølge Bergens Tidende.

I tillegg er ferjestrekningen Fedje-Sævrøy i Fedje kommune innstilt resten av kvelden på grunn av uværet, opplyser Vegtrafikksentralen.

Meteorologene har bedt folk om å beregne ekstra god tid til å komme seg på jobb onsdag morgen.

Full storm

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om liten til full storm i Trøndelag og Helgeland på onsdag, med vindkast opp mot 35 meter i sekundet.

Stormen vil ifølge Meteorologisk institutt være sterkest onsdag formiddag, for så å minke utover kvelden.

– Det vil komme svært sterke vindkast fra sørvest og vest, og vi oppfordrer alle som har løse gjenstander i hagen, til å tjore dem fast, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mye regn

Vinden blir sterkest nord i Trøndelag og langs store deler av Helgelandskysten, ifølge Svanevik.

– Trær kan bli blåst over ende, og vinden kan også føre til en del lokale strømbrudd, advarer meteorologen, som legger til at hun ikke tror det vil være lurt å ta seg en fjelltur i løpet av onsdagen.

Onsdag er det også meldt mye regn i de samme områdene, med 40–60 millimeter regn fra tirsdag kveld til onsdag formiddag. Lokalt kan det komme så mye som 80 millimeter.

Vestlandet vil imidlertid bli hardest rammet av regnbygene, og tirsdag kveld er det ventet 60 millimeter nedbør, og rundt 100 millimeter i løpet av det neste døgnet.

Aktuelt: – Spesielt stor risiko for ekstreme temperaturer de neste fire årene

– La bilen stå

Statens vegvesen oppfordrer folk som bor på Vestlandet, til å la bilen stå tirsdag kveld. Jordskredfaren er på gult nivå, og det er fare for ras langs veiene.

– Faren for ras er stor med så mye nedbør som er meldt nå. Det er slik at om man ikke må ut på veien, så bør man holde seg i ro, sier vaktoperatør Ketil Molvær i Statens vegvesen til NRK.

Meteorologene varsler også om flomfare både på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland. På grunn av stigende temperaturer vil snø smelte i områder hvor det ligger snø, og regnet vil gi raskt økende vannføring i elver og bekker.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Populært