Britiske medier: Mourinho stripper Pogba for kapteinsansvar i United

Paul Pogba får ikke være kaptein i Manchester United så lenge José Mourinho er manager, skriver flere britiske medier. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Paul Pogba får ikke være kaptein i Manchester United så lenge José Mourinho er manager, skriver flere britiske medier. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paul Pogba og José Mourinho har et anstrengt forhold. Nå kan det ha toppet seg skikkelig. Manchester Uniteds manager har lovet aldri å gjøre Pogba til kaptein igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder flere britiske medier, deriblant BBC og The Times , i timene før Manchester Uniteds hjemmemøte med Derby i ligacupen. Pogba er ikke med i troppen til kampen.

Mourinho skal ha gitt beskjeden foran hele spillertroppen på Uniteds treningsanlegg på Carrington tirsdag. Meldingen var klar og tydelig: Pogba får aldri igjen kapteinsansvar i United under portugiserens ledelse.

Britiske journalister skriver at Mourinho fortalte om det i plenum for å underbygge sin autoritet og vise hvem som er sjefen.

Stikk

Pogba kom med et lite skjult stikk til sjefen da han uttalte seg kritisk om Manchester Uniteds angrepsspill i 1-1-kampen mot Wolverhampton i helgen. Den franske midtbanestjernen mente det ikke fantes noen unnskyldninger for ikke å være offensive på eget gress.

– Vi skulle ha spilt mye bedre mot Wolverhampton. Vi er her for å angripe. Når vi gjør det, blir det mye enklere for oss, sa midtbanestjernen etter lørdagens uavgjortresultat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pogba lo da han ble spurt om hvorfor det mangler fart og mobilitet i United-laget.

– Jeg er ikke manager, så jeg kan ikke si det. Vi bør bevege oss mer og skape flere alternativer på banen.

Ustabil

Pogba har ikke helt slått til i United-drakta etter overgangen fra Juventus for 89 millioner pund. Han har i perioder vist verdensklasse, men mange har kritisert ham for å ha for ustabilt prestasjonsnivå.

I sommer spilte han flere goder kamper på Frankrikes vei til VM-tittelen.

Manchester United ligger på 7.-plass i Premier League. Storklubben har bare tatt 10 av 18 mulige poeng etter seks kamper.