Reiselivet tror på ny norsk rekordsommer

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge sier at antall flybilletter bestilt gjennom en rekke bookingkanaler, har steget fra samme tid i fjor. Hun spår en økning på rundt tre prosent i sommerturismen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge sier at antall flybilletter bestilt gjennom en rekke bookingkanaler, har steget fra samme tid i fjor. Hun spår en økning på rundt tre prosent i sommerturismen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten seks av ti reiselivsaktører tror sommerturismen i Norge vil få enda et rekordår i 2018. Det vil i så fall bli femte år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Innovasjon Norge som har gjennomført en omfattende undersøkelse blant norske og utenlandske reiselivsaktører.

I undersøkelsen svarer 58 prosent at de venter en bedre eller mye bedre sommer enn i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Kun 10 prosent tror på nedgang.

– Vi har gjennomført denne undersøkelsen i en årrekke, og erfaringen er at fasiten pleier å være noe bedre enn forventningene skulle tilsi, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge til avisen.

Hun tipper at årets sommersesong vil ende med en økning på rundt tre prosent. Dersom Holm får rett, betyr det femte år på rad med vekst i utenlandsturismen til Norge.

Tyske gjester står for hoveddelen av turismen. I fjor sto tyskere alene for 22 prosent av gjestedøgnene i sommermånedene.