Meny

Reiselivet tror på ny norsk rekordsommer

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge sier at antall flybilletter bestilt gjennom en rekke bookingkanaler, har steget fra samme tid i fjor. Hun spår en økning på rundt tre prosent i sommerturismen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nesten seks av ti reiselivsaktører tror sommerturismen i Norge vil få enda et rekordår i 2018. Det vil i så fall bli femte år på rad.

Det er Innovasjon Norge som har gjennomført en omfattende undersøkelse blant norske og utenlandske reiselivsaktører.

I undersøkelsen svarer 58 prosent at de venter en bedre eller mye bedre sommer enn i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Kun 10 prosent tror på nedgang.

– Vi har gjennomført denne undersøkelsen i en årrekke, og erfaringen er at fasiten pleier å være noe bedre enn forventningene skulle tilsi, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge til avisen.

Hun tipper at årets sommersesong vil ende med en økning på rundt tre prosent. Dersom Holm får rett, betyr det femte år på rad med vekst i utenlandsturismen til Norge.

Tyske gjester står for hoveddelen av turismen. I fjor sto tyskere alene for 22 prosent av gjestedøgnene i sommermånedene.

(©NTB)

Populært