Johnson: – Atomavtalen fortsatt livsviktig for britisk sikkerhet

Storbritannias utenriksminister var senest mandag i USA for å forsøke å overtale president Donald Trump og hans regjering, her ved utenriksminister Mike Pompeo, til å ikke skrote atomavtalen med Iran. Dette lyktes han ikke med. Foto: AP / NTB scanpix.
Storbritannias utenriksminister var senest mandag i USA for å forsøke å overtale president Donald Trump og hans regjering, her ved utenriksminister Mike Pompeo, til å ikke skrote atomavtalen med Iran. Dette lyktes han ikke med. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Atomavtalen med Iran er ennå «livsviktig» for britisk sikkerhet, sier utenriksminister Boris Johnson. Han ber USA om å ikke hindre arbeidet med å bevare den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ber USA om å la være å gjøre noe som vil hindre andre parter i å fortsette med å få atomavtalen til å fungere, sier Boris Johnson under en tale i det britiske parlamentet onsdag.

Uttalelsene fra den britiske utenriksministeren kommer dagen etter at USAs president Donald Trump kunngjorde at USA vil trekke seg fra atomavtalen med Iran, og gjeninnføre sanksjonene mot landet i løpet av 90 dager.

Både Storbritannia, Tyskland og Frankrike har gjennom onsdagen lovet at de vil kjempe for å bevare avtalen og sørge for at Iran fortsetter å overholde forpliktelsene i den, selv om USA er utenfor.

– Storbritannia vil fortsatt forplikte seg til avtalen, ettersom den fortsatt er livsviktig for landets nasjonale sikkerhet, sier Johnson, som var sistemann i en lang rekke europeiske toppolitikere som reiste til USA for å forsøke å overtale Trump til å beholde atomavtalen.

Johnson understreker at Storbritannias fortsatte deltakelse i avtalen forutsetter at IAEAs inspektører slår fast at Iran fortsatt overholder sin del av den.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden