Sametinget: – Uholdbar situasjon i luftambulansetjenesten

Sametingsrådet er bekymret for den manglende luftambulanseberedskapen i nord, og ber helseministeren snarest om å rydde opp i krisesituasjonen, sier sametingspresident Ailo Keskitalo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sametingsrådet er bekymret for den manglende luftambulanseberedskapen i nord, og ber helseministeren snarest om å rydde opp i krisesituasjonen, sier sametingspresident Ailo Keskitalo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) må snarest rydde opp i den manglende luftambulanseberedskapen i nord, mener sametingspresident Aili Keskitalo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt uakseptabelt at den akuttmedisinske beredskapen i nord er satt ut av spill, sier Keskitalo.

Sametingsrådet mener befolkningens sikkerhet lider under pågående prosesser. Keskitalo peker på at store avstander i nord betyr at man er avhengig av luftambulansetjenesten, som er en del av kjernen av beredskapen i Nord-Norge.

– Det er tydelig at det er en sårbarhet i systemet som må rettes opp i snarest. Man må få ryddet opp i dette umiddelbart, samtidig som man sørger for å få langsiktige og forutsigbare løsninger på plass. Sametingsrådet ber om at det finnes løsninger som ikke påvirker tilbudet, sier Keskitalo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden