Trump: Tre amerikanere løslatt i Nord-Korea 

President Donald Trump utenfor Det hvite hus.
President Donald Trump utenfor Det hvite hus. Foto: Mandel Ngan / AFP

Tre amerikanske statsborgere som har vært fengslet i Nord-Korea, er løslatt og på vei hjem til USA, ifølge president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre har tatt fatt på tilbaketuren sammen med utenriksminister Mike Pompeo, som har vært på besøk i Nord-Korea.

– Pompeo og hans «gjester» kommer til å lande på Andrews Air Force Base klokka 2 på morgenen. Jeg kommer til å være der for å møte dem. Veldig spennende! tvitret Trump onsdag.

De tre amerikanerne ser ut til å være ved god helse, ifølge presidenten.

Pompeo har vært i Nord-Korea for å forberede toppmøtet mellom Trump og diktatoren Kim Jong-un. Tid og sted for møtet skal nå være bestemt – men verken møtested eller tidspunkt er offentliggjort.

– Følg med!

Tidligere onsdag meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at tre fengslede amerikanere i Nord-Korea var ventet å bli løslatt.

Trump hintet om det samme i forrige uke.

– Som mange vet, forsøkte den tidligere regjeringen lenge å få løslatt tre gisler fra en arbeidsleir i Nord-Korea, uten hell. Følg med! skrev Trump.

Kort tid etter dette meldte flere medier at de tre amerikanske statsborgerne Kim Hak-song, Kim Sang-duk og Kim Dong-chul var blitt flyttet fra en nordkoreansk arbeidsleir til et hotell.

Tiltalt for spionasje

Kim Hak-song arbeidet ved Det vitenskapelige og teknologiske universitetet i Pyongyang (PUST) og ble pågrepet ved en jernbanestasjon i den nordkoreanske hovedstaden i mai 2017, mistenkt for å ha utført «fiendtlige handlinger» mot det nordkoreanske regimet.

Kim Sang-duk, også kalt Tony Kim, ble pågrepet i april 2017 ved hovedflyplassen i Pyongyang. Også han hadde undervist ved PUST.

Kim Dong-chul, en amerikansk forretningsmann i 60-årene som er født i Sør-Korea, ble pågrepet i november 2015 og dømt til ti års hardt arbeid i Nord-Korea etter å ha blitt tiltalt for angivelig spionasje.

Tidligere i år meldte TV-stasjonen CNN at svenske diplomater og Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho diskuterte løslatelse av amerikanerne da Ri var på besøk i Sverige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært