Pittsburgh og Nashville klar for kvartfinale i Stanley Cup

Colorado Avalanches J.T. Compher (37) kaster Nashvilles Ryan Ellis (4) i isen i den sjette kampen mellom lagene i NHL-sluttspillet. Men det var Ellis som kunne smile bredest etter kampen, Nashville vant kampen 5–0 og tok seg med det til kvartfinalen i Stanley Cup. Foto: AP Photo/Jack Dempsey/NTB scanpix.
Colorado Avalanches J.T. Compher (37) kaster Nashvilles Ryan Ellis (4) i isen i den sjette kampen mellom lagene i NHL-sluttspillet. Men det var Ellis som kunne smile bredest etter kampen, Nashville vant kampen 5–0 og tok seg med det til kvartfinalen i Stanley Cup. Foto: AP Photo/Jack Dempsey/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pittsburgh Penguins og Nashville Predators tok seg natt til mandag til kvartfinale i Stanley Cup etter å ha beseiret Philadelphia Flyers og Colorado Avalanche.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nashville Predators vant natt til mandag 5–0 borte mot Colorado Avalanche, og med det 4-2 sammenlagt i best av sju kamper.

Og det var Nashvilles svensker som spilte en stor rolle i avansementet. Mattias Ekholm satte inn Nashville Predators første mål, men også Filip Forsberg og Viktor Arvidsson kom i scoringsprotokollen i storseieren. Som ikke det var nok noterte Calle Järnkrok seg for en assist.

– Det var en god kamp fra oss. Vi løftet kampen opp til ett nytt nivå og var skikkelig gode fra første til siste minutt, sa Forsberg til svenske Aftonbladet etter kampen.

Med 5-0 og 4-2 sammenlagt er Nashville videre til kvartfinalen, der møter Winnipeg Jets.

Også Pittsburgh Penguins er klare for kvartfinale etter at de vant 5-8 i den sjette kampen i sluttspillet mot Philadelphia Flyers. Også Pittsburgh vant 4-2 sammenlagt i kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også her måtte det svenskehjelp til. Carl Hagelin og Patric Hörnqvist noterte seg begge for scoringer natt til mandag.

Pittsburgh møter vinneren av oppgjøret mellom Washington Capitals og Columbus Blue Jackets i kvartsfinalen. Washington leder 3-2 i kamper før neste kamp.

Fra før er Tampa Bay Lightning, San Jose Sharks og Vegas Golden Knights klare for kvartfinalespill, mens Boston Bruins og Toronto Maple Leafs (3-2 i kamper) kjemper om den siste plassen.