Warholm har kun hekkefokus

Karsten Warholm føler han har mer inne på 400 meter hekk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Karsten Warholm føler han har mer inne på 400 meter hekk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm er krystallklar på at det ikke blir aktuelt å rette blikket mot andre øvelser enn 400 meter hekk i overskuelig framtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensmesteren fra fjorårets VM i London har gjennom hele friidrettskarrieren vært meget allsidig og tok så sent som i 2015 sølv i tikamp under junior-EM.

Siden har han i stor grad spisset fokuset inn mot langhekken. Det blir det ikke aktuelt å endre på etter suksessen Ulsteinvik-gutten har opplevd de siste sesongene.

– Det blir i hvert fall full satsing på 400 meter hekk inntil videre. Jeg lager samtidig aldri en plan som strekker seg ti år framover, og jeg tenker at jeg sikkert kommer til å bli rastløs en eller annen gang og vil prøve noe annet, sier Warholm til NTB.

– Men akkurat nå og en stund framover holder jeg en knapp på 400 meter hekk, tilføyer han.

Mer potensial

22-åringen innleder sesongen under Diamond League-stevnet i Roma 31. mai. En uke senere skal han forsøke å begeistre Bislett Games-publikummet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Warholm mener bestemt at han har mye mer inne enn det han har fått vist på langhekken så langt.

– Jeg føler jeg fortsatt har mer potensial å ta ut. Den dagen jeg ikke føler det, må jeg finne på noe nytt å gjøre. Da var det så god jeg ble. For utvikling er det jeg liker best av alt, sier 22-åringen.

På Bislett møter friidrettsprofilen skarp motstand i form av stjernetrioen Kerron Clement, Yasmani Copello og Kariem Hussein.

Under fjorårets utgave av Diamond League-stevnet i Oslo slo Warholm blant annet nevnte Clement. Da gikk nordmannen til topps, mens den erfarne amerikanske stjernen endte helt sist.