Nashville-politiet jakter på halvnaken massedrapsmann

Fire mennesker ble skutt og drept da en halvnaken mann stormet inn på denne restauranten i en forstad av Nashville, utstyrt med et automatgevær, natt til søndag. Foto: AP / NTB scanpix
Fire mennesker ble skutt og drept da en halvnaken mann stormet inn på denne restauranten i en forstad av Nashville, utstyrt med et automatgevær, natt til søndag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Nashville frykter at mannen som drepte fire mennesker på en vaffelrestaurant natt til søndag, er bevæpnet og kan slå til på nytt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En navngitt 29-åring er etterlyst etter angrepet på Waffle House i Nashville-forstaden Antioch, og politiet ber folk i området om å holde seg innendørs og låse dørene.

– Hold dørene låst, hold øynene åpne. Om dere ser denne personen, om dere ser en naken mann går rundt, ring øyeblikkelig politiet, sier en talsmann for politiet i Nashville, Don Aaron, til CNN.

Skjøt vilt

Ifølge politiet ankom gjerningsmannen Waffle House i sin egen bil rett etter klokka 3 natt til søndag. Etter å ha sittet i bilen en stund, hoppet han ut, viftet med et automatgevær av typen AR15 og skjøt og drepte to personer utenfor den nattåpne restauranten.

– Deretter gikk han inn og fortsatte å skyte, sier Aaron.

To personer som befant seg i restauranten, ble drept, mens andre fikk kuttskader av knuste vindusruter. En av de drepte var kokk på Waffle House, som har over 1.500 restauranter i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble overmannen

En av gjestene, 29 år gamle James Shaw, gjemte seg for gjerningsmannen og kastet seg over ham da han ladet våpenet.

– Han er en helt og reddet utvilsomt mange liv ved å rive våpenet ut av hendene hans og kaste det bak disken. Det fikk mannen til å flykte, forteller Aaron.

Ifølge politiet var angriperen kun iført en grønn jakke, som han kastet fra seg før han flyktet naken til fots. Han ble senere på natten observert delvis påkledd.

– Han var da iført svarte bukser, men med bar overkropp, opplyser politiet i Nashville.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Motivet bak angrepet er ikke kjent, og ifølge en av dem som befant seg utenfor restauranten, Chuck Cordero, sa gjerningsmannen ikke et ord.

Pågrepet ved Det hvite hus

Ifølge politiet ble samme mann pågrepet av sikkerhetsvakter i et forbudt området nær Det hvite hus i Washington i juli i fjor. Etter denne hendelsen mistet 29-åringen tillatelsen til å eie våpen, og politiet tok beslag i fire skytevåpen, blant dem AR15-geværet som ble benyttet natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Nashville-politiets talsmann Don Aaron ble de fire våpnene overlevert til 29-åringens far, som innrømmer at han ga dem tilbake til sønnen.

Foruten AR15-geværet han mistet i restauranten, ble det funnet ett skytevåpen hjemme hos den antatte gjerningsmannen. To andre våpen er ikke funnet, og politiet i Nashville anser derfor den ettersøkte 29-åringen som svært farlig.