Utvidet søket etter savnet student i Sør-Afrika 

Marie Sæther Østbø (20) er savnet i Sedgefield i Sør-Afrika. Hun ble sist sett onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med. 
Foto: Privat / NTB scanpix
Marie Sæther Østbø (20) er savnet i Sedgefield i Sør-Afrika. Hun ble sist sett onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leteområdet ble søndag utvidet i arbeidet med å finne den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20) i Sør-Afrika. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ettermiddag opplyste politiet at de utvidet søket etter den savnede norske kvinnen. Strendene Wilderness og Buffalo, henholdsvis lenger vest og øst for byen Sedgefield hvor Marie Sæther Østbø sist ble sett onsdag kveld, ble også undersøkt.

– Det har blitt lett med innsats fra en rekke ulike tjenester, både politiet og flere andre, sier talsmann Craig Lambinon i Sea Rescue Sør-Afrika til den nasjonale tv-kanalen SABCnews.

Frivillige fra kystvakta deltok søndag i søket med båter. Fire båter med mannskap deltok søndag formiddag i søket, skriver Stavanger Aftenblad. Tre båter eies av redningstjenesten NSRI. De har alltid øvelse på søndager.

– Denne søndagen har politiet bedt oss om assistanse. Derfor kombinerer vi rutineøvelsen med søk etter den savnede kvinnen, uttalte stasjonssjef Garth Dominy i NSRI til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fjerde båt er bemannet av politiet. Leteforholdene søndag ble betegnet søndag som gode, men det ble ikke gjort noen funn i løpet av de timene båtene var i vannet.

20-åringen forsvant onsdag kveld. Hun ble sist sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som de siste dagene har skapt vanskeligheter for søk med båt.