Utklassing da Barcelona vant cupen igjen

Luis Suárez scoret to mål da Barcelona knuste Sevilla 5-0 i den spanske cupfinalen. Foto: Paul White, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Barcelona knuste Sevilla 5-0 i den spanske cupfinalen i fotball. Klubben er cupmester for fjerde år på rad og for 30. gang totalt.

To mål av Luis Suárez og ett fra Lionel Messi ga Barcelona 3-0-ledelse ved pause på Atlético Madrids stadion i hovedstaden, og allerede da var kampen i praksis avgjort.

Andrés Iniesta, som forlater klubben ved sesongslutt, markerte sin siste cupfinale med scoring i det 54. minutt. Den 33-årige lagkameraten ble framspilt av Messi, rundet elegant keeper og scoret.

Philippe Coutinho satte punktum med et straffespark.

Rett før slutt ble Iniesta byttet ut. Mannen som ble matchvinner da Spania i 2010 tok sin første og hittil eneste VM-tittel ble hyllet av hele stadion.

Overlegen

Barcelona var fullstendig overlegen i kampen mellom de to spanske klubbene som ble slått ut i mesterligaens kvartfinaler nylig.

Forrige klubb som vant den spanske cupen fire ganger på rad var Athletic Bilbao fra 1930 til 1933.

Kampens første mål ble foranlediget av et presist utspark fra Jasper Cillessen, som vokter Barcelona-målet i cupen i stedet for førstevalget Marc-André ter Stegen. Coutinho fikk løpe fritt og var nest sist på ballen før Suárez scoret.

Messi doblet ledelsen etter en halvtime, og Suárez punkterte kampen fem minutter før pause etter veggspill med Messi.

Største på 38 år

Iniesta fikk sitt mål i det 52. minutt, mens Coutinho fikk ta straffespark etter en hands i det 69. minutt. 5-0-seieren er den største i en spansk cupfinale siden 1980.

Barcelona er svært nær seriegull i La Liga og kan avgjøre med seier over Deportivo La Coruña neste helg.

Før kampen buet deler av Barcelona-tilhengerne under den spanske nasjonalsangen, men det ble mer eller mindre overdøvet av sangen fra Sevilla-tilhengerne. Kong Felipe smilte og hilste til publikum etter nasjonalsangen.