Kongepokalene i innebandy til Greåker og Tunet

Sveiva (menn) og Tunet (kvinner) vant NM-finalene i innebandy lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Greåkers menn og Tunets kvinner sikret seg kongepokalene i innebandy med hver sin seier i NM-finalene i Ekeberghallen lørdag.

Sveiva måtte gå av banen som taper i begge finaler. Mens Tunet gjorde kort prosess og vant hele 10-1, var mennenes finale svært jevn. Sveiva ledet både 3-2 og 4-3, men Greåker utlignet snaut tre minutter før slutt i ordinær tid og vant til sist 5-4 etter straffeslag.

Greåker tok tidlig 2-0-ledelse med scoringer av Kenneth Skistad og Hans Jonas Klefbeck, men Sveiva utlignet med scoringer av Andreas Valbye og Frikk Benteson Bruland i midtperioden.

Per Christian Brath fullførte vendingen da han ga Sveiva ledelsen tidlig i 3. periode. Niklas Nordh utlignet, men Valbye scoret sitt annet mål i finalen og ordnet 4-3. Martin Moeskau Lilleby frelste Greåker med sitt utligningsmål 2.47 minutt før slutt.

Etter en målløs forlengning var Greåker best i straffeslagkonkurransen foran 1548 tilskuere.

Hattrick på 46 sekunder

I kvinnefinalen var det aldri noen tvil. Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret fem mål, deriblant ekte hattrick på 46 sekunder (!) i siste periode, da Tunet utklasset Sveiva.

Sandra Nilsen scoret det første målet etter 3.12 minutter. Hansen og Sofie Kristiansen økte før første pause. I midtperioden scoret Sandra Craig, Hansen, Emma Ellefsen Fagerhøi og Emilie Thorvaldsen slik at det sto 7-0.

Anette Marie Berg reduserte for Sveiva tidlig i siste periode, men da våknet Hansen til dåd for alvor. Med scoringer etter 8.19, 8.27 og 9.05 i perioden økte hun til 10-1.

Greåker vant også G15-finalen lørdag med 10-5 over Asker. Øvrige aldersbestemte NM-finaler spilles søndag.