Frp-representant ønsker mytteri i regjeringen

Alle vet at Høyre er redernes parti, og Fremskrittspartiet er sjøfolkenes parti. Slik har det alltid vært, sa Morten Ørsal Johansen (Frp) til tillitsvalgte i Color Line. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Alle vet at Høyre er redernes parti, og Fremskrittspartiet er sjøfolkenes parti. Slik har det alltid vært, sa Morten Ørsal Johansen (Frp) til tillitsvalgte i Color Line. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps Morten Ørsal Johansen går mot egen regjering i striden om Color Line. Dermed kan stortingsflertallet hindre at 700 sjøfolk mister jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen snakket tirsdag til tillitsvalgte i Color Line. Han gikk til frontalangrep på sin egen regjering, som vil tillate Color Line å flagge om sine ferjer til Tyskland. Om det skjer, kan 700 norske sjøfolk erstattes med utlendinger med lavere lønn, skriver Klassekampen.

– Alle vet at Høyre er redernes parti

Arbeiderpartiet har foreslått å utsette regelendringen fram til konsekvensene for hele det nordiske ferjemarkedet er utredet. Johansen sier han støtter Ap i denne saken.

– Alle vet at Høyre er redernes parti, og Fremskrittspartiet er sjøfolkenes parti. Slik har det alltid vært, og dette er en sak vi har kriget masse om, sa Frp-politikeren til de tillitsvalgte som hadde seminar om bord på Kiel-ferja Color Magic.

– Høy fallhøyde dersom det går til helvete

Frp-politikeren sa at rederiet slet da saken opprinnelig kom opp, men at det siden er gjort endringer i andre rammevilkår og at Color Line i dag går godt økonomisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forutsetningene har endret seg totalt, og da er det muligheter til å få gjort noe, sa han.

Men selv om Frps næringspolitiske talsperson ønsker en siste omkamp, kunne han ikke garantere støtte i eget parti.

– Det er flertallet i gruppa som avgjør dette, og det er høy fallhøyde for meg dersom jeg lover noe og det går til helvete, sa han til de tillitsvalgte.