Meny

Ken André Olimb tilbake til Düsseldorf

Ken André Olimb er klar for sin gamle klubb Düsseldorf. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ken André Olimb skal spille for gamleklubben Düsseldorf i tysk ishockey neste sesong.

– Jeg har hatt to flotte år i Linköping, men savnet litt å spille i Düsseldorf. Da anledningen bød seg var valget enkelt, sa Ken André Olimb til NTB.

– Vi gleder oss over at en ekte lederskikkelse og absolutt publikumsyndling vender tilbake, skriver den tyske klubben på sitt nettsted.

Den 29 år gamle forwarden har de to siste sesongene spilt sammen med broren Mathis i svenske Linköping. Han er blitt enig om en kontrakt som varer ut 2020/21-sesongen.

Det er ennå ikke klart hvor broren Mathis skal spille neste sesong. 32-åringen har tidligere spilt i KHL, SHL, AHL, Sveits, Tyskland og Storbritannia.

Gode minner

Ken André Olimb spilte tidligere tre sesonger i Düsseldorf. Han var i semifinalen i det tyske sluttspillet i 2015 og kvartfinale i 2016. Han får tilbake sitt gamle nummer 40 i klubben.

– Jeg er glad for å vende tilbake til Düsseldorf. Jeg har de beste minner om byen, klubben, omgivelsene og tilhengerne. Jeg hadde andre, til dels mer lukrative tilbud, også andre fra Tyskland, men Düsseldorf jaget meg lenge og intensivt. Det er en klubb som ligger mitt hjerte nær, sier Olimb selv til nettstedet.

– Ken André var spilleren vi ønsket oss aller mest. I karakter, lidenskap for ishockey og kampvilje legemliggjør han det vi er ute etter, sier klubbdirektør Stefan Adam.

VM først

I sitt forrige opphold i Düsseldorf, fra 2013 til 2016, spilte han 159 kamper og noterte 131 målpoeng (44 mål, 87 assist).

Olimb tilslutter seg den norske VM-troppen til kampene mot Russland i Gjøvik til helgen. Derfor kan han foreløpig ikke presenteres for presse og tilhengere i Düsseldorf.

Tirsdag gjorde han unna sin første trening under VM-oppkjøringen.

– Det er nærmest som vanlig, det. Nå blir det tøffe treningsøkter er par uker før vi slipper opp mer og mer fram mot VM, sa Olimb.

(©NTB)

Populært