Meny

Flere fløy med Norwegian i mars

Flyselskapet Norwegian hadde en økning i passasjertallet på 15 prosent i mars sammenlignet med samme periode i fjor, men økningen skyldes påsken. Her Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flyselskapet Norwegian hadde en økning i passasjertallet på 15 prosent i mars sammenlignet med samme periode i fjor, men økningen skyldes påsken.

Norwegians trafikktall for mars viser at vel 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Fyllingsgraden var på 86,7 prosent, opp 2,6 prosentpoeng.

I år kom «påskeeffekten» i mars måned, som betyr at tallene viser en prosentvis høyere vekst sammenlignet med i fjor, da påsken var i april. Apriltallene vil vise en motsatt effekt.

– Selv om påsken påvirker tallene særskilt denne måneden, har vi en klar passasjervekst. Den internasjonale veksten fortsetter samtidig som stadig flere flyr med oss også i Skandinavia. Lave priser og et stort og variert rutenett tiltrekker flere passasjerer, enten de reiser i jobb eller på fritiden, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 98,4 prosent av de planlagte flygningene i mars. Punktligheten var på 72,3 prosent.

(©NTB)

Populært