Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye dømt til 24 års fengsel

Tilhengere av Sør-Koreas ekspresident Park Geun-hye møtte fredag opp foran rettsbygningen i Seoul for å kreve at hun blir frikjent og løslatt. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Tilhengere av Sør-Koreas ekspresident Park Geun-hye møtte fredag opp foran rettsbygningen i Seoul for å kreve at hun blir frikjent og løslatt. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye er dømt til 24 års fengsel for maktmisbruk og utpressing. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Park ble tvunget bort fra makten i en riksrettsprosess og ble pågrepet i mars i fjor. Hun var selv ikke til stede i rettssalen da dommen falt fredag.

Parks avgang kom etter at hundretusener av sørkoreanere hadde demonstrert i gatene i lang tid med krav om at hun måtte gå av.

Fredag var det Parks tilhengere som hadde samlet seg utenfor domstolen for å vise sin støtte. Park selv har stort sett latt være å møte under den ti måneder lange rettssaken, og på forhånd har hun varslet at hun muligens ikke vil være til stede når dommen faller.

Ifølge tiltalen tok Park imot enorme bestikkelser i samarbeid med sin venninne Choi Soon-sil, som i februar ble dømt til 20 års fengsel.

Samsung-arvingen Lee Jae-yong har også stått tiltalt, men i begynnelsen av februar ble han løslatt etter at en ankedomstol besluttet å gi ham en betinget dom for bestikkelser. Han var tidligere dømt til fem års fengsel.