Meny

UFC: Conor McGregor arrestert etter bussangrep

Det er utstedt arrestordre på UFC-utøver Conor McGregor etter at han var med på å angripe andre utøvere i New York i USA fredag. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
UFC-stjernen Conor McGregor har meldt seg selv for politiet etter angrepene på andre utøvere i New York fredag.

Det var utstedt arrestordre på McGregor etter at en buss med utøvere ble angrepet på Barclays Center i Brooklyn fredag kveld. Ifølge abcnews har iren nå meldt seg for politiet etter hendelsen.

Angrepet fant sted etter en pressekonferanse i forkant av helgens UFC 223-stevne.

I bussen var blant andre Khabib Nurmagomedov og Michael Chiesa. Sistnevnte ble skadd, fraktet til sykehus og kan ikke delta på stevnet. Nurmagomedov skal gå kamp mot Max Holloway for å kjempe om tittelbeltet McGregor ble fratatt i lettvektsklassen. Iren skal selv ikke delta på stevet.

Den stygge episoden ble filmet av flere personer og florerer på sosiale medier.

Angrep bussen

FC-president Dana White skriver på Facebook-siden MMAJunkie at McGregor var blant dem som angrep bussen.

– Conor og rundt 20 andre stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussene. De angrep bussene ved å kaste søppelbøtter og andre ting mot dem, de knuste ett av vinduene og påførte Michael Chiesa stygge kuttskader. Han fikk kutt i hodet og i ansiktet, forteller White på Facebook-siden.

– Alle er ganske rystet over at 30 bøller angriper utøvere som forbereder seg til kamp. Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet, sier UFC-presidenten.

White sier at denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv.

– Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

– Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

Ikke siktet

Etter angrepet mot bussen ble det utstedt arrestordre på McGregor. Men iren skal selv ha meldt seg for politiet, der han ble pågrepet og avhørt om forholdet.

Conor McGregor er foreløpig ikke siktet for noe, men politiet etterforsker saken. NBC melder imidlertid at McGregor blir siktet for kroppskrenkelse og må møte i retten fredag.

Denne uken ble det kjent at UFC gjør alvor av truslene om å strippe McGregor for tittelbeltet han har i lettvektsklassen, ettersom han ikke har ville stille i ringen siden november 2016. McGregor reagerte på nyheten på Twitter ved å skrive: «Dere stripper ikke noe av meg».

Natt til søndag skal Khabib Nurmagomedov og Max Holloway kjempe om hvem som blir ny permanent lettvektsmester. Og ifølge VG er dette trolig bakgrunnen til hendelsen.

Artem Lobov, som også skulle i aksjon denne helgen, var med på angrepet. White opplyser at hans kamp nå er avlyst.

(©NTB)

Populært