Meny

Zlatan hylles verden over

Zlatan Ibrahimovic omfavnes av sine nye lagkamerater i Los Angeles Galaxy etter å ha scoret et spinnvilt mål fra 40 meter. Svensken gjorde to mål og ble matchvinner etter sitt innhopp i MLS-debuten. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovics spinnville debut for Los Angeles Galaxy får mye spalteplass verden rundt. «Som et Hollywood-manus», skriver USA Today.

Seks minutter var alt Zlatan trengte på å ta MLS med storm. Så kort tid tok det fra han entret banen som innbytter i det 71. minutt til han la ballen i nettet fra 40 meter. Svensken ble også matchvinner på overtid i en kamp Galaxy gikk fra 0-3 til 4-3 i derbyet mot Los Angeles FC.

– Jeg hørte publikum rope «vi vil ha Zlatan, vi vil ha Zlatan», og jeg ga dem Zlatan, sa 36-åringen etterpå.

Spissveteranen er glad i det spektakulære, men en slik introduksjon til det amerikanske fotballpublikummet hadde han neppe sett for seg.

«Zlatan Ibrahimovic ventet ikke lenge med å presentere seg, og han gjorde det på en måte bare Zlatan kan», skriver Sports Illustrated.

«Ibra-mani»

Internasjonale medier holder ikke igjen på superlativene etter drømmedebuten. Nyhetsbyrået AFP beskriver det som «Ibra-mani», mens Reuters bruker «Zlatan-magi».

Mange sportsjournalister sammenligner Ibrahimovics spill og mål med en perfekt regissert film.

«Han kom, han gjorde mål og han vant. Om Zlatan Ibrahimovic hadde skrevet manuset selv, hadde han ikke kunnet skrevet en så forbløffende historie som den som utspilte seg i det virkelige liv lørdag», står det i The Telegraph.

Allerede en MLS-legende

Debuten var så perfekt som det var mulig å få den, mener USA Today og fortsetter:

«Zlatan Ibrahimovic, en fotballspiller som er glad i det dramatiske som få andre, skapte et Hollywood-aktig manus til sin presentasjon for det amerikanske publikummet».

The Guardian slår fast at det tok Zlatan kun 19 minutter å etablere seg som en legende i MLS-fotballen.

«Ibrahimovic har skrevet sin egen saga. Igjen», skriver den britiske storavisen.

CBS Sports mener svensken overgikk alle forventninger: «Dette var Zlatan fra da han var som best, og det var helt utrolig å se».

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært