Meny

Russisk guvernør går av etter brann i kjøpesenter

64 mennesker omkom i brannen på et kjøpesenter i Kemerovo i Russland, 41 av dem barn. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Guvernøren i Kemerovo-regionen i Russland går av som følge av brannen i et kjøpesenter som kostet 64 mennesker livet, de fleste av dem barn. 

Aman Tulejev har vært guvernør i Sibir-regionen siden 1997 og kunngjorde avgangen i et videoopptak som ble lagt ut på Kemerovos nettsider søndag.

Direktøren i selskapet som eier kjøpesenteret, Julia Bogdanova, ble pågrepet fredag, anklaget for ikke å ha tatt sikkerheten på alvor.

– Vår etterforskning viser at direktøren gjentatte ganger ble informert av sine underordnede om svakheter ved byggets brannsikkerhetssystem, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

41 av de 64 som omkom i brannen på kjøpesenteret, var barn. Nesten halvparten av barna som omkom, var under ti år gamle. Brannårsaken er ikke fastslått, men det spekuleres i om brannen kan ha vært påsatt.

De ansatte ved kjøpesenteret anklages for å ha vært mer opptatt av å redde seg selv enn barna som var innesperret i en kinosal på senteret.

(©NTB)

Populært