Russisk guvernør går av etter brann i kjøpesenter 

64 mennesker omkom i brannen på et kjøpesenter i Kemerovo i Russland, 41 av dem barn. Foto: AP / NTB scanpix
64 mennesker omkom i brannen på et kjøpesenter i Kemerovo i Russland, 41 av dem barn. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernøren i Kemerovo-regionen i Russland går av som følge av brannen i et kjøpesenter som kostet 64 mennesker livet, de fleste av dem barn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aman Tulejev har vært guvernør i Sibir-regionen siden 1997 og kunngjorde avgangen i et videoopptak som ble lagt ut på Kemerovos nettsider søndag.

Direktøren i selskapet som eier kjøpesenteret, Julia Bogdanova, ble pågrepet fredag, anklaget for ikke å ha tatt sikkerheten på alvor.

– Vår etterforskning viser at direktøren gjentatte ganger ble informert av sine underordnede om svakheter ved byggets brannsikkerhetssystem, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

41 av de 64 som omkom i brannen på kjøpesenteret, var barn. Nesten halvparten av barna som omkom, var under ti år gamle. Brannårsaken er ikke fastslått, men det spekuleres i om brannen kan ha vært påsatt.

De ansatte ved kjøpesenteret anklages for å ha vært mer opptatt av å redde seg selv enn barna som var innesperret i en kinosal på senteret.