Meny

Listhaug knuser Thommessen i leserundersøkelse

Sylvi Listhaug og Olemic Thommessen sammen i Stortinget i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
68 prosent av de spurte sier Listhaug-saken har gjort sterkt inntrykk på dem, mens færre oppgir det samme om metoo-sakene, byggesaken på Stortinget og Trump.

Det viser Agenda Tracker-undersøkelsen for årets første kvartal. Den er et samarbeid mellom kommunikasjonsbyrået PR-operatørene, medieovervåkings- og analyseselskapet Retriever og meningsmålingsinstituttet YouGov.

Henholdsvis 45, 38 og 34 prosent oppgir at metoo-saker, byggesaken på Stortinget og Donald Trump har gjort sterkt inntrykk de siste månedene.

Les også: Frp vokste på bekostning av Høyre gjennom Listhaug-bråket

Skandalefylt start på året

– Det har vært en skandalefylt start på året, og for første gang på lenge er det ikke krigen i Syria eller Donald Trump som gjør sterkest inntrykk på folk. De som imidlertid greide å unngå de store skandalene, er den norske OL-delegasjonen, som sto for brorparten av kvartalets gladsaker, sier rådgiver Nikolai Riibe i PR-operatørene.

Tall fra Retriever viser at vinter-OL fikk mest oppmerksomhet i det første kvartalet i 2018, med 24.514 oppslag. Så følger metoo-avsløringer og saker om USAs president.

Av kvartalets elleve største mediesaker er det ytterst få gladsaker. Kun OL og Paralympics i Pyeongchang har blitt oppfattet positivt blant folk flest. Blant de resterende sakene er det så godt som ingen gladsaker, og regjeringsforhandlingene på Jeløya er det nærmeste vi kommer.

Les også: Tidligere Listhaug-rådgiver: Norsk presse er en dørmatte for Ap

Folk savnet Paralympics-dekning

Ikke overraskende er det vinter-OL folk opplever som er best dekket i mediene de siste tre månedene. Samtidig er det få saker blant de elleve største som oppleves som dårlig dekket. Etter vinter-OL er det byggeskandalen på Stortinget, Sylvi Listhaug-saken og metoo hvor folk er mest fornøyde med dekningen.

– Det har vært et høyt trykk i mediene de siste månedene, noe veldig mange har bemerket seg. Nesten ingen er misfornøyde med dekningen av vinter-OL, og kun to av ti er misfornøyde med dekningen av byggeskandalen på Stortinget og Sylvi Listhaug-saken. Halvparten av oss synes imidlertid at dekningen av Paralympics ikke har vært tilstrekkelig, sier fungerende analysesjef Sigmund Wøien i Retriever.

Populært