Messi berget Barcelona-rekken

Gareth Bale scoret to mål da Real Madrid vant borte mot Las Palmas på Gran Canaria. Foto: Lucas de Leon, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi kom inn fra benken og scoret utligningsmålet i det 89. minutt da Barcelona berget 2-2 i Sevilla. Dermed er laget fortsatt ubeseiret i La Liga.

Nullen i tapskolonnen så ut til å skulle sprekke mot sjetteplasserte Sevilla, som tok to måls ledelse ved Franco Vázquez og Luis Muriel.

Det sto fortsatt 2-0 da kampen gikk inn i sitt tredje siste minutt, men i det 88. minutt reduserte Luis Suárez.

Gjestene var ikke ferdige, og ett minutt senere utlignet Messi slik at Barcelona er ubeseiret i sine 37 siste seriekamper. Ernesto Valverdes mannskap kan neste helg tangere rekorden til Real Sociedad på 38 kamper ubeseiret, satt i 1979 og 1980.

For å greie det må laget unngå tap hjemme mot Leganés.

Barcelonas fasit denne sesongen er 23 seirer og sju uavgjorte på de 30 første serierundene. Det gir 12 poengs luke på tabelltopp før toer Atlético Madrid spiller mot Deportivo La Coruña søndag.

Bale-dobbel

Tidligere lørdag scoret Gareth Bale to ganger da Real Madrid ladet opp til tirsdagens mesterligadyst mot Juventus med 3-0-seier borte mot Las Palmas.

Waliseren ordnet ledermålet i det 26. minutt på Gran Canaria da han ble spilt gjennom av Luka Modric og scoret alene med keeper Leandro Chichizola. Karim Benzema doblet ledelsen før pause da han satte inn straffesparket etter at Lucas Vázquez ble felt.

Gjestene fikk et nytt straffespark tidlig i annen omgang. Ximo Navarro felte Bale, som selv tok straffesparket og scoret. Det var hans 10. mål i ulike turneringer i 2018.

Fikk hvile

– Første kamp etter en landslagspause er alltid en test, og dette gir oss en god inngang til kampen mot Juventus, sa Vazquez.

Zinédine Zidane lot Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Isco, Marcelo og Toni Kroos hvile.

Real Madrid styrket grepet om tredjeplassen på tabellen. Det er 13 poeng opp til serieleder Barcelona og ett til byrival Atlético Madrid.

Tidligere lørdag endte det 1-1 både mellom Girona – Levante og Athletic Bilbao – Celta.