LeBron la idolet bak seg

LeBron James noterte tosifret poengtall for 867. gang på rad i NBA og la legenden Michael Jordan bak seg. Det ga ham stående applaus fra hjemmepublikum i Cleveland. Foto: Phil Long, AP / NTB scanpix
LeBron James noterte tosifret poengtall for 867. gang på rad i NBA og la legenden Michael Jordan bak seg. Det ga ham stående applaus fra hjemmepublikum i Cleveland. Foto: Phil Long, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

LeBron James noterte fredag tosifret poengtall i sin 867. NBA-kamp på rad. Dermed la han barndomsidolet Michael Jordan bak seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cleveland Cavaliers-stjernen delte rekorden med Jordan i to dager, men etter å ha ført laget til 107-102-seier over New Orleans Pelicans fredag er han alene på toppen av lista.

Etter å ha mottatt matchballen holdt han den høyt hevet over hodet mens publikum hyllet ham.

– Det var et godt øyeblikk, et spesielt øyeblikk ikke bare for meg, men for min familie og alle barna som ser opp til meg. De ser at det er mulig å gå ut og gjøre det, sa James etter å ha levert 27 poeng, 11 assist og 9 returer.

– Jeg vokste opp 30 minutter herfra. Det var mye som talte mot meg, men å ha utrettet dette betyr mye for meg og enda mer for mange ungdommer som trenger håp.

Forrige gang James gikk av banen etter en NBA-kamp uten å ha scoret tosifret antall poeng var 5. januar 2007. Siden har han vunnet tre NBA-titler og etablert seg som en av ligaens beste spillere noensinne.

Han er ikke ferdig med å jage titler, og Cavaliers' sjuende seier på de åtte siste dagene gjør at laget holder på 3.-plassen i Eastern Conference tross hardt press fra Philadelphia og Indiana.

Kampen for seeding i sluttspillet er het før grunnserieinnspurten, og Cavaliers trenger sin superstjernes bidrag. Det er intet som tyder på at rekken hans vil ta slutt med det første.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden