King-mål da Bournemouth berget poeng

Joshua King og lagkameratene feirer lørdagens mål mot Watford. Foto: Mark Kerton/PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joshua King var sikker fra straffemerket og bidro til at Bournemouth fikk ett poeng i 2-2-kampen mot Watford i Premier League lørdag.

Den norske landslagsspissen har slitt med en nakkeskade den siste tiden, men har like fullt vist solid form på klubblaget. To scoringer og én målgivende pasning er fasiten på de fire siste kampene.

Lørdagens scoring kom på straffespark to minutter før pause. Da pekte dommer Andrew Madley på krittmerket etter at Watford-forsvarer José Holebas på unødvendig vis slo ballen unna med hånden. Sekunder tidligere hadde hjemmelagets sisteskanse Orestis Karnezis gjort en kjemperedning.

King hamret ballen ned i venstre hjørne og står nå med fem ligamål denne sesongen.

Det så lenge ut til å hjelpe fint lite for gjestene. Kiko Fermenia og Roberto Pereyra scoret hver sin gang og sørget for at Watford ledet 2-1 i det lengste. På overtid utlignet imidlertid spissveteranen Jermain Defoe og sørget for ett poeng til hvert av lagene.

– Det ble en tøff kamp. Det var mange opp- og nedturer, men til slutt fikk vi det vi fortjente, sa Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC etter kampen.

– Han er en fantastisk spiller og en flott person. Han fortjente det målet etter å ha kommet tilbake fra skade. Det var en fantastisk avslutning, tilføyde han om målscorer Defoe.

Tiendeplass i Premier League er nå fasiten for Bournemouth. Faren for nedrykk begynner dermed å synes svært liten.

Watford er på sin side på plassen bak, og har ni poeng ned til lagene under streken. Dermed er heller ikke nedrykksfaren spesielt stor der i gården.