Landslagenes drømmepåske sluttet med skuffelse

Norges J17-lag i fotball greide ikke å fullføre drømmepåsken for landslagene. England knep den siste EM-billetten med 2-0-seier lørdag.

Norge trengte bare ett poeng på Klepp stadion for å slå følge med Nederland, Finland, Spania, Italia, Polen, Tyskland og vertslandet Litauen til sluttspillet i mai, men det var gjestene som kunne juble til slutt.

Etter en spennende og målløs første omgang fikk Jessica Park fulltreff et snaut kvarter ut i annen omgang og sendte England i ledelse.

Norge presset på for utligningen som ville gitt EM-billett, men gjestene var farlige på kontringer. På en av dem var Lotte Fikseth Fossem uheldig og gjorde selvmålet som fastsatte resultatet.

Med 0-2 på tavla forsvant mye av trøkket fra det norske laget, og til sist tok England en fortjent seier.

Tidligere i påsken har både G19- og G17-laget sikret plass i EM-sluttspillet. Det er første gang Norge er representert i begge de sluttspillene i samme sesong.

A-landslaget og U21-landslaget imponerte også i sine påskekamper, og til sammen er status for Norges kamper i landslagspausen 9 seirer, 2 uavgjorte og 2 tap.