Ofre etter venezuelansk fengelbrann lagt i massegrav

En gråtende kvinne sørger over levningene til sin 28 år gamle sønn Jose Manuel Perez da en rekke av brannofrene ble gravlagt fredag. Foto: AP / NTB scanpix
En gråtende kvinne sørger over levningene til sin 28 år gamle sønn Jose Manuel Perez da en rekke av brannofrene ble gravlagt fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 32 av de 68 ofrene etter fengselsbrannen i Valencia i Venezuela er blitt gravlagt i massegrav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De døde side ved side, og slik er mange av dem blitt gravlagt også, melder nyhetsbyrået AP.

Gråtende pårørende ankom kirkegården fredag for å ta et siste farvel med sine kjære. Gravarbeidere opplyser at de i to døgn hadde laget tre store massegraver for minst 32 av ofrene som mistet livet i brannen i fengselet onsdag denne uken. Enkle hvite kors med håndskrevne navn, fødselsdato og dødsdato ble lagt rundt graven.

Pårørende, menneskerettighetsaktivister og internasjonale aktører legger nå press på venezuelanske myndigheter for å få klarhet i hva som egentlig skjedde under brannen.

Venezuelanske myndigheter har vært relativt tause om saken og så langt kun bekreftet dødstallet.

Brannen onsdag var en av de verste fengselsbrannene i landets historie. Flere innsatte skal ha tatt en vakt til gissel og satt madrasser på fyr i fengselet, som besto av en celleavdeling på en politistasjon. Brannen skal så ha kommet ut av kontroll. 68 personer ble bekreftet døde i det som ble omtalt av riksadvokat Tarek William Saab som et kaotisk rømningsforsøk.

Dårlige fengselsforhold blir sett på som en årsak til opprøret, ifølge DPA.

Personvernpolicy