Fransk avis: UCI avviser Froomes forklaring

Chris Froome har ikke fått gjennomslag for sine argumenter hos UCI, skriver Le Monde. Dermed går britens dopingsak videre til CAS. Foto: Dario Belingheri / ANSA / AP / NTB scanpix
Chris Froome har ikke fått gjennomslag for sine argumenter hos UCI, skriver Le Monde. Dermed går britens dopingsak videre til CAS. Foto: Dario Belingheri / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chris Froome nådde ikke fram hos Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Dopingsaken hans blir nå sendt videre til Idrettens voldgiftsrett, skriver Le Monde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Briten avga i september i fjor en dopingprøve med altfor høye verdier av astmamedisinen salbutamol. Det skjedde under Vuelta a España. Stoffet er ikke ulovlig i seg selv, men en syklist kan ikke ha en konsentrasjon på mer enn 1000 nanogram per milliliter i kroppen. Froome hadde det dobbelte.

Sky-stjernen har gjennom hele saken bedyret sin uskyld. Men ifølge avisen Le Monde har han ikke klart å overbevise UCI om hvorfor grenseverdien var overskredet. Nå som saken går videre til CAS, risikerer den firedobbelte Tour de France-vinneren å bli utestengt.

Sykkelhistorien har flere eksempler på ryttere som har fått karantene på grunn av et for stort innhold av salbutamol i kroppen.

Det er uklart når saken vil være ferdigbehandlet i CAS. Tidligere har UCI-president David Lappartient uttalt at det er usannsynlig at det kommer en løsning før starten på Giro d'Italia. Han håper en avklaring foreligger før Tour de France.

– Kan du forestille deg at han stiller opp i Tour de France uten at det er truffet en beslutning? Det vil være vanskelig også for ham, sa Lappartient til Cyclingnews nylig.

Til tross for dopingsaken har Froome syklet ritt i år. Han har pekt ut nettopp Giroen og Touren som sine to største mål for sesongen.