USA vil kreve at visum-søkere oppgir alle nettalias

Visumsøkere må i framtiden legge fram en liste over sine identiteter på internett, dersom lovforslaget blir vedtatt. Foto: AP / NTB scanpix
Visumsøkere må i framtiden legge fram en liste over sine identiteter på internett, dersom lovforslaget blir vedtatt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Visum-søkende til USA må snart legge fram oversikt på alle sine identiteter i sosiale medier, tidligere epostadresser og telefonnumre, ifølge et lovforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge et utkast som utenriksdepartementet sendte ut fredag, må visum-søkende, uansett om det dreier seg om besøkende eller folk som har til hensikt å emigrere til USA, ta stilling til en liste over sosiale medier.

Søkerne må så identifisere hvilke av de sosiale mediene på listen de bruker og å oppgi enhver identitet som de bruker eller har brukt de siste fem årene fram til søknadsdatoen.

For samme tidsintervall må søkerne oppgi alle telefonnumre, epostadresser og oversikter over utenlandske reisemål de har vært i.

Endringen er del av president Donald Trumps kunngjøring i fjor om grundigere bakgrunnssjekk for å slippe inn i USA. Slike tiltak kan gjøre det mulig å identifisere mulige ekstremister, mener myndighetene.

Det er satt av to måneder til høringsrunde, og deretter er et vedtak ventet å bli fattet 29. mai.

Personvernpolicy