Fire av ti mener Ap-ledelsen er svekket uten Giske

Trond Giske på vei inn til møte i familie- og kulturkomiteen på Stortinget nylig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Trond Giske på vei inn til møte i familie- og kulturkomiteen på Stortinget nylig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en spørreundersøkelse sier 27 prosent av Ap-velgerne at partiets ledelse er blitt svakere uten Trond Giske. For velgere generelt er tallet 42 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørreundersøkelsen er utført for Dagbladet av Ipsos.

33 prosent av de spurte mener ledelsen i partiet er styrket etter at Giske trakk seg som nestleder, mens 42 prosent altså mener at den svekket. 25 prosent svarer «vet ikke».

Blant partiets velgere svarer 54 prosent at ledelsen er styrket etter avgangen, mens 27 prosent mener den er svekket. Undersøkelsen viser også at henholdsvis 51 og 65 prosent av Høyre- og Frp-velgerne mener Ap-ledelsen er svekket uten Giske.

Trakk seg etter varsler

935 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen er spurt i undersøkelsen, som ble gjennomført mellom 19. og 21. mars.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har beklaget sin oppførsel, men samtidig framholdt at det er kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Personvernpolicy