Seks av ti franskmenn mener Macron ikke har gjort nok for å hindre terror

Frankrikes president Emmanuel Macron har ikke gjort nok for å hindre terrorangrep, mener et flertall av de spurte i en ny meningsmåling. Foto: AP / NTB scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron har ikke gjort nok for å hindre terrorangrep, mener et flertall av de spurte i en ny meningsmåling. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Emmanuel Macron og hans regjering kan gjøre mer for å hindre terrorangrep, mener et flertall av befolkningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Macron og hans regjering bruker ikke «alle nødvendige midler i kampen mot terrortrusselen i Frankrike», svarer 58 prosent av de spurte i en måling gjennomført av meningsmålingsinstituttet Elabe.

På en liste over tiltak er det utvisning av utenlandske statsborgere oppført på Frankrikes terrorovervåkingsliste som troner øverst, med støtte fra 80 prosent av de spurte. 78 prosent mener Macron må hindre at franske jihadister returnerer fra Syria og Irak.

Dette er tiltak som det ytre høyre-partiet Nasjonal front støtter. Partiet foreslår også at terrordømte personer med dobbelt statsborgerskap blir fratatt sin franske nasjonalitet. Det er et tiltak som sju av ti av de spurte i målingen støtter.

Macrons forgjenger, sosialisten François Hollande, foreslo et slikt tiltak i sin tid, men skrinla forslaget i 2015.

Meningsmålingen ble gjennomført tirsdag og onsdag denne uken og publisert torsdag, seks dager etter det siste i rekken av terrorangrep på fransk jord.

Personvernpolicy