Rolig skjærtorsdag for Røde Kors

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I likhet med onsdag var også skjærtorsdag rolig for Røde Kors' mannskaper i påskefjellet. Drøyt 100 skader ble registrert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er positivt overrasket over at det ikke har vært mer å gjøre. Vi har registrert 106 skader i dag, noe som er helt gjennomsnittlig sammenlignet med tidligere skjærtorsdager, sier Kenneth Gulbrandsøy, som er nestleder i landsrådet i Røde Kors Hjelpekorps.

På grunn av den store rasfaren i Finnmark har hjelpekorpset i fylket fått beskjed av politiet om å holde seg unna de mest utsatte områdene.

– De store snømengdene og den dårlige sikten gjør at det er liten utfart. Folk som er på hytta, holder seg inne i det dårlige været, sier Ørjan Olsen ved informasjonssentralen til Finnmark Røde Kors.

Hjelpekorpset i Luster opplyser at de ikke kommer til å gjennomføre oppdrag i Ringsdalen i påsken fordi et uvanlig svakt lag med snø skaper svært vanskelige forhold i området.

– Det vil være risikosport å gjennomføre oppdrag i Ringsdalen. Blir det redningsaksjoner i dette området, må personene fraktes ut med helikopter, sier korpsleder Ove Fortun.

Personvernpolicy