Økt snøskredfare i Nordland

En stor snøskavl henger over en hytte i Sarnes utenfor Honningsvåg. Snøskredfaren betegnes som stor i store deler av Finnmark. Foto: Camilla Daae-Qvale / NTB scanpix
En stor snøskavl henger over en hytte i Sarnes utenfor Honningsvåg. Snøskredfaren betegnes som stor i store deler av Finnmark. Foto: Camilla Daae-Qvale / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lørdag øker snøskredfaren i flere områder i Nordland. Flere steder i Troms og Finnmark vil faren for snøskred holde seg på nest høyeste nivå de neste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge varsom.no øker snøskredfaren lørdag fra faregrad 3 (betydelig) til 4 (stor) i Ofoten, Salten og Svartisen-området. I Tromsø, Lyngen, Nord-Troms og Vest-Finnmark vil faren for snøskred holde seg på nivå 4 de neste dagene.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er det krevende snøskredforhold i hele landet denne påsken. Det har gått mange skred den siste uken, særlig i Nord-Norge, men også lenger sør i landet. Skredene har vært både skiløperutløste, fjernutløste og naturlig utløste.

– Det er svært viktig at folk som ferdes i fjellet, tar hensyn til skredfaren, sier vaktleder Heidi Bache Stranden i NVEs snøskredvarsling.

Personvernpolicy