Fire nordmenn innbrakt for fyll i Strömstad

Nordmennene som har vært i Strömstad i Sverige skjærtorsdag, har stort sett oppført seg bra, melder politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
 
Nordmennene som var i Strömstad i Sverige skjærtorsdag, oppførte seg stort sett bra, melder politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet i Strömstad mener nordmennene som tok turen over svenskegrensa skjærtorsdag, stort sett oppførte seg bra. Fire personer ble innbrakt for fyll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært ganske rolig her i Strömstad, og nordmennene som har kommet hit, har oppført seg veldig bra. Nå begynner de å dra tilbake til Norge, sa kommunepoliti Sara Olsson i Strömstad til NTB i 15.30-tiden skjærtorsdag.

På det tidspunktet hadde politiet innbrakt tre personer for fyll. Torsdag kveld meldte TV 2 at totalt fire personer ble innbrakt til politistasjonen i løpet av dagen for å sove av seg rusen.

– Det har ikke vært noen alvorlige hendelser. Alt i alt har det vært veldig hyggelig, sier Olsson.

Klatret på biltak på E6

På den norske siden av grensen var det heller ikke noen store hendelser.

– Klokken 9.42 fikk vi melding om en kortesje på 300 biler som kjørte mot Sverige via Oslofjordtunnelen. De ble gitt føringer av politiet om å holde seg til fartsgrensene. I tillegg har vi foretatt én avskiltning og gitt ett muntlig pålegg i forbindelse med utfarten til Sverige, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Skjærtorsdag ble det også meldt om to personer som klatret opp på taket på en grå personbil som var på vei sørover på E6 ved Moss.

– Vi har ikke funnet disse personene. Vi ser svært alvorlig på slike hendelser, og det ville helt klart medført førerkortbeslag, sier Sveen.

– Setter dere denne hendelsen i sammenheng med påskeutfarten mot Strömstad?

– Det er nærliggende å tro at det er en sammenheng, ja. Det er forenlig med atferd som er observert tidligere år. Det er ingen som er meldt skadd i forbindelse med denne hendelsen, men dette er ting vi helt klart ønsker å unngå, sier Sveen.

Sto klare i Halden

Politiet var torsdag ettermiddag i beredskap i Halden-regionen i forbindelse med at folk vendte tilbake fra Sverige-turen.

– Vi er i Halden med en god del patruljer og mannskaper. Vi vil først og fremst forebygge hendelser, men vi kan reagere dersom det skulle være behov for det, opplyste Sveen.

Personvernpolicy