Etterforskere tror Skripal ble forgiftet i sitt hjem

Eksspionen Sergei Skripal og datteren hans er innlagt på sykehus.
Eksspionen Sergei Skripal og datteren hans er innlagt på sykehus. Foto: Stringer . / Reuters

Britisk politi tror den russiske eks-spionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble forgiftet i Skripals hjem i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne har funnet den høyeste konsentrasjonen av nervegift på Skripals inngangsdør, opplyser politiet i London, og det er der politiet mener at de først fikk giften på seg.

Sergej og Julia Skripal ble funnet forgiftet på en benk i Salisbury i Storbritannia 4. mars. Tilstanden deres er fortsatt kritisk.

Myndighetene i Storbritannia mener regjeringen i Russland sto bak attentatet, noe russiske myndigheter benekter. Over 150 russiske diplomater er utvist fra en rekke land som reaksjon på giftangrepet.

Politiet sier det er funnet spor av nervegiften flere andre steder enn i Skripals hjem, men i lavere konsentrasjoner. Blant annet er det funnet spor av giften på benken der de to ble funnet, på en pub og en restaurant de to besøkte, og ved graven til Skripals kone.

Som ledd i etterforskningen er 500 vitner identifisert, og politiet er i gang med å gå gjennom over 5.000 timer opptak fra overvåkingskameraer.

Russland reagerer sterkt på anklagene og utvisningene, og onsdag antydet det russiske utenriksdepartementet at de britiske etterretningstjenestene selv kunne stå bak angrepet som ledd i en antirussisk kampanje.

Personvernpolicy