Ingen Hegerberg-rekord, men Lyon videre

Ada Hegerberg må vente til semifinalen om hun skal ta sesongrekorden for mesterligamål alene. Spissmakker Eugénie Le Sommer scoret da Lyon slo ut Barcelona onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ada Hegerberg må vente på å ta sesongrekorden for mål i mesterligaen alene, men får flere sjanser etter at Lyon sikret semifinalebillett.

Hegerberg scoret sitt 14. mål for sesongen da Lyon vant hjemmekampen mot Barcelona 2-1 forrige uke. Dermed tangerte hun rekorden til tyske Celia Sasic. Onsdag kunne hun tatt rekorden alene, men gikk målløs av banen i Catalonia.

I stedet var det spissmakker Eugénie Le Sommer som i det 62. minutt nikket inn et hjørnespark. Det ga 1-0-seier på bortebane og avansement til semifinale med 3-1 sammenlagt.

Det var en omstridt scoring, da Barcelona hardnakket hevdet at ballen aldri var over streken før den ble klarert. Dommer Sandra Bastos var ikke enig.

Det betyr at Lyon møter Manchester City i to semifinalekamper i april. Vinneren spiller finale i Kiev 24. mai.

Klart for norsk duell

Ytterligere tre norske spillere ble semifinaleklare onsdag. Maren Mjelde og Maria Thorisdottir hjalp Chelsea til 3-1-seier hjemme mot Montpellier og klar 5-1-seier sammenlagt.

Med Mjelde på stopperplass og Thorisdotter på høyreback tok hjemmelaget en kontrollert seier. Fran Kirby scoret to av målene, Ramona Bachmann ett.

I semifinalen kan den norske Chelsea-duoen få hendene fulle med å stoppe landslagskollega Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg.

Wolfsburg hadde avgjort kampen om semifinaleplass med 5-0 hjemme mot Slavia Praha. Hansen, som scoret i hjemmekampen, var blant flere spillere som fikk hvile i onsdagens 1-1-kamp som trygget semifinalebilletten.

Kristine Minde er også Wolfsburg-spiller, men hun spilte for gamleklubben Linköping i mesterligaen før jul og er dermed uaktuell.

Maanum ut

Frida Maanum og hennes lagvenninner i Linköping var sjanseløse i returkampen mot Manchester City. Den svenske klubben satset friskt i forsøket på å hente inn 0-2 fra bortekampen, men fire nye City-mål i første omgang knuste alt håp. Det første kom etter Maanums balltap på egen halvdel.

Marija Banusic (2) og innbytter Tove Almqvist scoret målene som gjorde resultatet litt mer respektabelt. Det endte 3-5 onsdag.

– Vi får ta med oss 2. omgang, der vi iallfall viste stolthet, sa trener Marcus Walfridson.