Adegbenro ankelskadd da Rosenborg slo Ranheim

Samuel Adegbenro er ute i seks uker med en ankelskade han pådro seg i Rosenborgs treningskamp mot byrival Ranheim onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samuel Adegbenro er ute av spill i om lag seks uker med en ankelskade han pådro seg i Rosenborgs 2-1-seier i treningskamp mot Ranheim onsdag.

– Foreløpige prognoser viser at det vil ta seks uker før Samuel er tilbake på banen, sa medisinsk koordinator Haakon Schwabe til RBK.no.

– Vi skal gjennomføre ytterligere undersøkelser og vet mer over helgen, la han til.

Pål André Helland ble byttet inn ved pause og gjorde 1-0 fire minutter ut i 2. omgang på et straffespark satt inn med venstrefoten etter at Adegbenro ble felt på vei ned mot dødlinja.

Midtstopper Erlend Dahl Reitan gjorde 2-0 noen minutter senere. Han plukket opp en høy og løs ball i feltet etter en corner og satte den i mål fra rundt to meters hold. Ikke lenge etter hinket Reitan av banen med en skade. Ifølge Schwabe var det bare en støtskade som snart er leget.

Rosenborg klarte slett ikke å dominere mot lillebroren lenger øst i byen. Ola Solbakken reduserte for Ranheim på overtid. 19 år gamle Solbakken kom til Ranheim fra Melhus foran denne sesongen.

Ingen av lagene maktet å score i en underholdende 1. omgang der begge lag skapte en to-tre solide farligheter uten uttelling, og der Ranheim var like nær å ta ledelsen som Rosenborg var det.

Etter ett poeng på to kamper skal Rosenborg spille borte mot Odd i Eliteserien 2. påskedag. Ranheim har fått begge sine to første kamper utsatt og tar imot Stabæk i eliteseriedebuten.